De afgelopen decennia is de ontwikkeling van hoorapparaten enorm snel gegaan, waardoor de nieuwste apparaten kleiner, lichter en effectiever dan ooit zijn.

Onzichtbaarheid

Hoorapparaten zijn niet populair, en voor veel mensen met gehoorproblemen blijft het een grote stap. De grootste bezorgdheid die het dragen van een dergelijk toestel met zich meebrengt, is de zichtbaarheid ervan. Het is echter zo dat de nieuwste hoorapparaten, zowel de zogenaamde in-het-oor-toestellen als de achter-het-oor-toestellen, ontworpen zijn zodat ze door niemand worden opgemerkt. Niet alleen zijn ze uitermate klein, maar worden ze indien nodig ook aangepast aan de huids- of haarkleur van de drager. De voordelen van de moderne hoorzorg kunnen optimaal benut worden zonder opmerkelijke wijzigingen aan het uiterlijk te moeten ondergaan.

Gebruiksgemak

Een belangrijke voorwaarde voor een goed hoorapparaat, is dat ze gemakkelijk te hanteren is en de gebruiker ze met een gerust gevoel kan dragen. De nieuwste generatie hoorapparaten zijn te vergelijken met zeer kleine microcomputers die volautomatisch werken, en die voortdurend de omgeving analyseren waarin de drager zich bevindt en vervolgens razendsnel de instellingen aanpassen naargelang de situatie. Hierdoor zijn hoorapparaten in staat om op het niveau van verschillende spraakklanken automatisch het volume aan te passen. De dagelijkse routine van de drager hoeft niet steeds onderbroken te worden.

Geluidskwaliteit

Een van de meest voorkomende klachten bij slechthorenden is het verminderd spraakverstaan in rumoerige omgevingen. Moderne hoorapparaten zijn daarom zo ontwikkeld dat aan de hand van verschillende microfoons het geluid van de voorkant meer benadrukt wordt dan geluiden van achter en opzij. Ongewenste stoorsignalen, zoals ruis, worden onderdrukt en als het ware weg gefilterd.

Totaalpakket

Om de slechthorende zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, bestaan er hoorapparaten die alle voorgenoemde voordelen combineren. Ze worden diep in het oor geplaatst, slechts millimeters van het trommelvlies, waardoor er een uitstekende geluidskwaliteit wordt bekomen. Daar blijven de hoorapparaten maanden aan een stuk zitten, zelfs tijdens het slapen, sporten en onder de douche. De batterijen gaan bovendien maandenlang mee zonder ze te moeten vervangen. Bij uw audicien kunt u steeds terecht voor meer informatie.